Masz konta? Zaloguj się

Przepisy - Gotujemy z fasolkami

Naszedł Cię głód przy braniu aktywnego udziału w naszym serwisie? Jeżeli tak to mamy dla Ciebie przepisy kulinarne na przepyszne dania. Oczywiście ich podstawą jest najlepsze warzywo na świecie czyli fasole :). Masz może jakiś własny przepis z fasolami? Wyślij go nam przez ten formularz. Jeżeli będzie orygynalny, otrzymasz nagrodę w postaci 10 fasoli.
 

Ciasta

 

  • Ciastka maślane z fasolami - Fasola czerwona - 100 g masła - 200 g cukru - jajko - 280 g mąki - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - Łyżeczka soli
     
  • Fososto na 2 porcje. 20 fasoli, 5 papryk, 2 cebule, 10 jajek,
     
  • Kaszubski tort z fasoli 8 jajek 25 dag cukru pudru 20 dag fasoli Jasiek 5--6 sztuk gorzkich migdałów 5 dag tartej bułki 20 dag dżemu o kwaskowym smaku Lukier: 30 dag cukru pół szklanki wody kieliszek rumu łyżka koncentratu cytrynowego
     
  • Sałatka jarzynowa z fasolą 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka groszku 3 duże ziemniaki 4 duże marchewki 2 pietruszki 1 seler 4 jajka (ugotowane na twardo) 3 jabłka 5 kiszonych ogórków 5 dag marynowanych grzybków 2 cebule majonez musztarda sól cukier pieprz
     
  • Torcik bezowy - 40 dag małych bez - 50 dag truskawek - 1 3/4 szklanki śmietany kremówki - 20 dag cukru pudru - 3 łyżki płatków migdałowych - 3 łyżki tokaju - 2.5 dag czekolady startej na tarce do jarzyn - 1 1/2 łyżeczki cukru waniliowego - 2 łyżki żelatyny
     
  • Tort Fasolowy 8 jajek 20 dag fasoli jaś 25 dag cukru pudru 1 słoik kwaskówatego dżemu (żurawinowy, porzeczkowy, morelowy, wiśniowy, jagodowy) 5 dag tartej bułki sól aromat migdałowy tłuszcz i tarta bułka do formy polewa lub lukier