Masz konta? Zaloguj się

Szybkie danie z fasolą

 

Kategoria:
Inne

Składniki:
1 Sos pomidorowy
Ziarenka Smaku
250 g zielonej fasolki szparagowej
250 g białej kapusty
1 papryka czerwona
1 mała cukinia (250 g)
1 cebula
4 łyżki oliwy z oliwek
2 kiełbaski śląskie
2 łyżki keczupu
sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Warzywa oczyścić. Fasolkę pokroić w 2 cm kawałki, wrzucić do posolonego wrzątku i gotować 10 minut, odsączyć. Kapustę poszatkować. Paprykę, cukinię i kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę posiekać, zeszklić na oliwie, dodać kapustę, i dusić razem przez 10 minut, następnie dodać paprykę, cukinię i kiełbasę, dusić kolejne 10 minut.
Sos pomidorowy rozprowadzić w szklance wody, dodać do potrawy, gotować razem 5 minut. Doprawić keczupem, Ziarenkami Smaku i pieprzem. Podawać z kluskami lub ryżem.

SMACZNEGO:):):):)

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: