Masz konta? Zaloguj się

Cass pychotka

 

Kategoria:
Z fasoli, groszku...

Składniki:
na 4/5 porcji
500 g fasoli
250 g skórek wieprzowych
400 g szynki
400 g kiełbasy
500 g mięsa z kaczki lub gęsi
250 g boczku wędzonego
60 g tłuszczu
2 łyżki pasty pomidorowej
2 ząbki czosnku
2 cebule
1 l rosołu
1 szklanka białego wytrawnego wina
sól

Sposób przygotowania:
Fasolkę moczyć przez 12 godzin, po czym gotować ją z drobno pokrojonymi skórkami wieprzowymi w małej ilości wody. Obsmażyć pokrojone w dużą kostkę mięso z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem oraz pokrojoną kiełbasą. Dodać do ugotowanej, posolonej fasoli, podlać rosołem i gotować pod przykryciem ok. 1 godzinę. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać drobno pokrojoną szynkę i pokrojony boczek, podlać winem i zapiekać pod przykryciem 15 minut w piekarniku. W trakcie zapiekania wymieszać kilka razu. Podawać w tym samym naczyniu.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: