Sałatka z czerwonej fasoli i kukurydzy
Kategoria:
Sałatki
Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
3 jajka
1 duży ogórek kiszony (lub 2 małe)
majonez
jogurt lub śmietana
pieprz, sól do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, po czym pokroić w kostkę. Ogórki obrać, pokroić w kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko wymieszać.
Majonez, jogurt lub śmietanę wymieszać (proporcje w zależności od upodobań). Popieprzyć i posolić. Tak przygotowanym sosem zalać sałatkę.
SMACZNEGO!
LINKI SPONSOROWANE: |
Z fotogalerii: |
Najnowsze:
- Zupa meksykańska
- Sałatka jarzynowa z czerwona fasolą
- Wegetariańskie Kotlety Fasolowe
- Szybkie danie z fasolą
- Fasola z Boczkiem
- Fasolka odchudzająca mamusi
- Zupa meksykańska
- Placki serowe
- Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą-Pychotka
- Wodzionka
- Fasola po persku
- Sałatka z Fasolki Szparagowej i Pomidorów
- Śledzie z fasolką
- Fasolka szparagowa z Pomidorkami koktajlowymi
- Fasolka adzuki z dynią