Masz konta? Zaloguj się

Sałatka śledziowa z czerwoną fasolką

 

Kategoria:
Sałatki

Składniki:
70 dag filetów śledziowych „matiasy”
puszka czerwonej fasolki
1, 20 kg ziemniaków
30 dag kiszonych ogórków
20 dag cebuli
6 jajek
20-30 dag jabłek
majonez
sól
pieprz

Sposób przygotowania:
Śledzie moczyć w wodzie z octem ok. 2 godzin, a następnie pokroić w kostkę. Ogórki, cebulę, jabłka, ugotowane na twardo jajka i ugotowane w mundurkach ziemniaki pokroić w kostkę. Fasolkę osączyć z zalewy.

Wszystko razem wymieszać, połączyć z majonezem. Doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce.

Składniki wystarczą na 10-12 porcji.

Podawać z pieczywem i wędliną.

Smacznego.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: