Fasola w pomidorowym sosie
Kategoria:
Z fasoli, groszku...
Składniki:
- 30 dkg fasoli
- 20 dkg kiełbasy
- trochę boczku wędzonego
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2-3 cebule
- 1 łyżka oleju
- sól
- cukier
- cząber
Sposób przygotowania:
Fasolę opłukać, namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w plastry i poddusić na tłuszczu wytopionym z boczku., oprószyć mąką, podlać wodą, zagotować i przetrzeć przez sito. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w plastry kiełbasę, ugotowaną fasolę. Doprawić solą, cukrem, papryką i cząbrem.
LINKI SPONSOROWANE: |
Z fotogalerii: |
Najnowsze:
- Zupa meksykańska
- Sałatka jarzynowa z czerwona fasolą
- Wegetariańskie Kotlety Fasolowe
- Szybkie danie z fasolą
- Fasola z Boczkiem
- Fasolka odchudzająca mamusi
- Zupa meksykańska
- Placki serowe
- Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą-Pychotka
- Wodzionka
- Fasola po persku
- Sałatka z Fasolki Szparagowej i Pomidorów
- Śledzie z fasolką
- Fasolka szparagowa z Pomidorkami koktajlowymi
- Fasolka adzuki z dynią