Masz konta? Zaloguj się

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową

 

Kategoria:
Sałatki

Składniki:
* 1/2 kg młodych ziemniaków
* 25 dag zielonej fasolki szparę
* główka sałaty lodowej
* 2 łyżki grubo posiekanych orzechów łoskich
* 6 łyżek oliwy
* 3 łyżki soku z cytryny
* łyżeczka ostrej musztardy
* sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Ziemniaki wyszorować, ugotować w osolonym wrzątku (około 20 minut). Odcedzić, ostudzić, pokroić na plasterki. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, ugotować w osolonm wrzątku (ok. 10 minut). Odcedzić, ostudzić. Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Wymieszać z ziemniakami i fasolką. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać orzechy włoskie, wymieszać. Polać sałatkę, wymieszać.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: