Masz konta? Zaloguj się

Kotlety fasolowe

 

Kategoria:
Z fasoli, groszku...

Składniki:
45 dag białej, suchej fasoli
2-3 jajka
2 cebule
5 łyżki tartej bułki
1 łyżka suszonego majeranku
sól, pieprz (do przyprawienia)
olej do smażenia

Ilość porcji zależy od tego, jak duże chcemy mieć te kotlety

Sposób przygotowania:
Moczyć fasolę przez pół doby. Gotować do miękkości w wodzie, w tej, w której się moczyła. Przed odcedzeniem posolić. Odcedzić i wystudzić. Zmielić w maszynce (jak do mięsa) z cebulą (oczywiście obraną). Dodać przyprawy, jaja oraz
bułkę tartą. Wymieszać. Z masy uformować kotlety (wielkość - jaką lubisz). Po ulepieniu smażyć na żółto-złoty kolor (z dwóch stron).

Smacznego!

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: