Masz konta? Zaloguj się

Sałatka z fasolki szparagowej i śledzi

 

Kategoria:
Sałatki

Składniki:
70 dag młodej zielonej fasolki szparagowej
3 śledzie
3 ziemniaki
1 cebula
pół szklanki majonezu
sól
cukier

Sposób przygotowania:
Wymoczone śledzie, sfiletować, ściągnąć skórkę i pokrajać w kwadraciki. Fasolkę opłukać, ugotować w osolonej i ocukrzonej wodzie i pokrajać na kawałki o długości 2-3 cm. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i pokrajać w cienkie talarki. Wszystkie składniki wymieszać. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Wymieszać ją z majonezem, osolić i sosem tym polać sałatkę.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: