Masz konta? Zaloguj się

Zapiekanka z frytek i młodej fasolki

 

Kategoria:
Z fasoli, groszku...

Składniki:
Frytki, młoda fasolka z puszki w sosie pomidorowym, żółty ser (najlepiej mozzarella).

Sposób przygotowania:
Jak przyrządzić?
Usmażyć frytki, wrzucić do naczynia żaroodpornego, zalać fasolką z puszki i obsypać startym żółtym serem. Całość wstawić do piekarnika i chwilę zapiekać, aby ser był koloru złotego.

Potrzebne przybory:
naczynie żaroodporne

Uwagi:
Potrawa jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu, dodatkowo bardzo smaczna. Jedyny mankament to dość wysoka kaloryczność.

Czas przygotowania:
15 minut to czas przygotowania frytek, czas zapiekania całości to około 10 minut.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: