Masz konta? Zaloguj się

Sałatka z boczkiem i fasolą

 

Kategoria:
Sałatki

Składniki:
15 dag wędzonego boczku
2 puszki fasoli czerwonej (80dag)
1 cebula (15dag)
1 jabłko (20 dag) 10 dag nasion słonecznika, po 3 łyżki octu winnego i oleju slonecznikowego, po 2 łyżki natki pietruszki i szczypiorku,sól.

Sposób przygotowania:
Cebule obrać ,pokroić w kostkę i posolić
Dodać ocet oraz olej,wymieszać i odstawić na 30 min.Fasolę wyłożyć na sitko,przelać zimną wodą i osączyć.Jabłko obrać,oczyścić z gniazda nasiennnego,pokroić w kostkę i połączyć z cebulą oraz fasolą.Boczek pokroić w kostkę i mocno zrumienić na patelni.Dodać nasiona słonecznika,chwilę razem smażyć,a następnie wyłożyć na sałatkę.Przed podaniem sałatę wymieszać, posypać natką i szczypiorkiem.
(6-8 porcji)

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: