Masz konta? Zaloguj się

Fasolka szparagowa z Pomidorkami koktajlowymi

 

Kategoria:
Inne

Składniki:
1 kg młodej fasolki szparagowej, zielonej i żółtej
250 g pomidorków koktajlowych
4-5 ząbków czosnku
oliwa z oliwek
4 łyzki drobno posiekanej natki pietruszki
1-2 łyżeczki soku z cytryny
1/2 łyżeczki cukru
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
W dużym rondlu lub na wysokiej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić posiekany czosnek i chwilkę przesmażyć na małym ogniu. Wrzucić umytą fasolkę (odciąc końcówki), zalać ok. 1 szklanką wody, dodać 1/2 łyżeczki curu, 1/2 łyżeczki soli i dusić na małym ogniu ok. 12-15 minut, aż większość wody wyparuje (gotowa fasolka powinna prawie nie mieć wody). W międzyczasie pomidory koktajlowe pokroić w ćwiartki i wrzucić pod koniec gotowania do fasolki. Dodać drobno posiekaną pietruszkę i całość podlać delikatnie oliwą oraz skropić deliktanie sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: