Fasolka po meksykańsku w 20 minut
Kategoria:
Z fasoli, groszku...
Składniki:
4-5 porcji
2-3 kiełbaski
1 puszka białej lub czerwonej fasoli
1 mała puszka groszku
1 mała puszka kukurydzy
1 cebula
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz
czosnek w kostkach
oregano
Sposób przygotowania:
Kiełbasę pokroić w plasterki i zasmażyć na oleju, dodać posiekana cebulkę. Koncentrat i musztardę wlać na patelnię z kiełbasą i cebulą. Następnie odsączyć warzywa z puszki i wrzucić też na patelnię. Gdy wszystko zacznie się gotować, należy dodać kostkę czosnku (ew. 2-3 ząbki),do smaku sól, pieprz i oregano. jeśli sos jest zbyt gęsty należy dodać wodę. Jeśli ktoś chce może do smaku dodać trochę ketchupu.
Palce lizać!!!
Smacznego