Masz konta? Zaloguj się

Wegetariańskie Kotlety Fasolowe

 

Kategoria:
Z fasoli, groszku...

Składniki:
składniki

* 2 puszki fasoli białej
* 1 duża cebula
* 2 jajka
* ok. 10 łyżek bułki tartej lub granulatu sojowego
* olej
* sól, pieprz
* 1 łyżka posiekanego koperku

Produkty na 2 porcje

Sposób przygotowania:
1. Odsączoną fasolę zmiel w maszynce lub mikserze na jednolitą masę.
2. Cebulę drobno poszatkuj i usmaż na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Po przestygnięciu dodaj ją do fasoli.
3. Połącz z jajkiem, połową tartej bułki lub granulatu i koperkiem. Dodaj sól i pieprz. Starannie wymieszaj wszystkie składniki.
4. Formuj niewielkie, owalne kotlety (wys. 1 cm). Obtocz je w tartej bułce lub granulacie.
5. Smaż na rozgrzanym oleju rumieniąc z obu stron.
6. Podawać z sosem (grzybowym, pieczarkowym, ostrym pomidorowym... wg gustu).



LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: