Masz konta? Zaloguj się

Fasolka po bretońsku

 

Kategoria:
Zdrowe i smaczne

Składniki:
• 1 kg fasoli

• 1 laska kiełbasy (zwyczajnej lub toruńskiej)

• 20 dkg boczku

• 3 średnie cebule

• koncentrat pomidorowy

• 1 łyżeczka kminku

• pieprz, sól, papryka

• oliwa

Sposób przygotowania:
ETAPY PRZYGOTOWANIA

1. Fasolę przebrać, opłukać, namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować ją w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem kminku.

2. Cebulę obrać, pokroić drobno i podsmażyć na oliwie, dodać do gotującej się fasoli. Kiełbasę i boczek pokroić, przysmażyć osobno na patelni, dodać do garnka.

3. Kiedy fasola zmięknie całość doprawić solą, pieprzem i papryką oraz koncentratem pomidorowym. Podawać z chlebem.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: