Kanapka z Tuńczykiem i Fasolą
Kategoria:
Na chleb
Składniki:
1 chlebek ciabatta
tuńczyk z puszki, w kawałkach, w sosie własnym
fasola z puszki
1 mała cebula, drobno posiekana
1 łyżka odtłuszczonego majonezu
1 łyżka musztardy
1 ząbek czosnku
sok z ½ cytryny
sałata
Sposób przygotowania:
Ok. 3-4 łyżki fasoli z puszki mieszamy z ½ puszki z tuńczyka, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem, dodajemy majonez, musztardę, sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chlebek kroimy w pół i wyjmujemy trochę miąższu. Nakładamy przygotowaną sałatkę na obie kromki i składamy razem, kroimy w pół i zwijamy każdy kawałek w papier lub folię do ¾ długości kanapki.