Masz konta? Zaloguj się

Rolki serowo-fasolowe

 

Kategoria:
Inne

Składniki:
* 12 duzych plastrow twardego, zoltego sera
* 1 opakowanie (ok. 30dag) kielkow z rzodkiewki
* 10 dag masla
* 1 puszka czerwonej fasoli
* 2 lyzki stolowe koncentratu pomidorowego
* sól
* pieprz
* ostra papryka w proszku

Sposób przygotowania:
Rolki serowe sa bardzo latwe do przygotowania. Jesli planujecie bufet-swietnie nadaja sie na jedna z przekasek. Moi goscie bardzo je sobie chwalili, a rolki jako pierwsze zniknely ze stolu. Z podanych propocji wyjdzie nam 12 dosc sporych rolek Plastry sera smarujemy pasta; na jednym koncu plastra ukladamy maly „peczek” kielkow; po czym zwijamy ser w rolke i spinamy wykalaczka. Rolki ukladamy na polmisku i trzymamy w lodowce az do serwowania. Odsaczona z zalewy fasole, maslo i koncentrat pomidorowy miksujemy na jednolita mase. Doprawiamy sola, pieprzem i ostra papryka. Odstawiamy na okolo 15-20 min. do lodowki.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: