FASOLKA SZPARAGOWA PO ARABSKU ...
Kategoria:
Inne
Składniki:
(1 porcja)
1/2 kg fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej), 3/4 szklanki ryżu, 4 średnie pomidory, 1 średnia cebula, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oleju sojowego, natka pietruszki lub koperek, sól
Wykonanie :
Sposób przygotowania:
Fasolkę szparagową ugotować jak w białym sosie, nie odcedzać. Ryż opłukać, zalać 1/4 szklanki wrzącej wody, dodać 3/4 łyżeczki soli, ugotować, wymieszać z fasolką. Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki, dodać do fasolki z ryżem, pogotować razem 10 minut. Cebulę i czosnek oczyścić, opłukać, drobno posiekać, lekko zrumienić na oleju, dodać do potrawy. Podawać fasolkę posypaną natką pietruszki lub koperkiem