Masz konta? Zaloguj się

Fasola biała z jarzynami

 

Kategoria:
Zdrowe i smaczne

Składniki:
40 dag fasoli "Jasiek", 1 l wody, sól, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 2 marchewki, 5 pomidorów, 2 strąki słodkiej czerwonej papryki, 2 łyżeczki "Jarzynki", pieprz, natka pietruszki.

Sposób przygotowania:
Fasolę opłukać, zalać zimną wodą. Po kilku godz. ugotować w tej samej wodzie, soląc pod koniec gotowania, osączyć. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Jarzyny umyć, marchew obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę, pomidory pokroić w plastry, a paprykę - w cienkie paseczki. Jarzyny poddusić na tłuszczu, zalać 1/2 szkl. rozpuszczonej "Jarzynki" i dusić przez ok. 30 min, po czym dodać ugotowaną fasolę, sól, pieprz i wymieszać

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: