Masz konta? Zaloguj się

Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem

 

Kategoria:
Inne

Składniki:
(1 porcja)
40 dag żółtej fasolki szparagowej
4 łyżki startego żółtego sera
2 łyżki masła
1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
tłuszcz do wysmarowania naczynia
pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:
Fasolkę umyć. Pozbawić końcówek i łyka. Ugotować w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia.

Oprószyć suszonymi ziołami i świeżo zmielonym białym pieprzem. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku ok. 15 min.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: