Masz konta? Zaloguj się

Dip Fasolowy

 

Kategoria:
Sosy

Składniki:
- puszka białej fasoli (40 dag)
- ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki świeżego lub
- 2 łyżeczki suszonego majeranku
- pieprz
- sól

Sposób przygotowania:
Fasolę osącz na sitku, a potem zmiksuj z oliwą i sokiem cytrynowym na gładką masę. Potem obierz, przeciśnij przez praskę czosnek i wymieszaj go z masą fasolową. Dodaj majeranek, przypraw pieprzem i solą. Papryki mocno opiecz w piekarniku, wyjmij, zawiń w folię aluminiową i odłóż do ostygnięcia. Obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne. Papryki i serek zmiksuj na gładką masę, następnie dodaj oliwę, zioła prowansalskie, pieprz i sól, wymieszaj.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: