Masz konta? Zaloguj się

KLUSKI Z FASOLI

 

Kategoria:
Inne

Składniki:
2 szklanki fasoli
1 jajko
1 szklanka mąki
10 dag świeżego boczku lub masła
2 łyżki śmietany
1 cebula
sól

Sposób przygotowania:
Fasole namoczyć na noc i ugotować w tej samej wodzie. zmielić w maszynce, wbić jajo, dodać mąkę, 1/4 szklanki wody i sól. Zagnieść ciasto. Formować małe kluseczki i wkładać je do wrzącej wody. Gotować 5-7 minut. Boczek drobno pokroić, stopić na patelni, dodać posiekaną cebulę i kilka łyżek śmietany. Kluseczki polać sosem. Można go również sporządzić z masła i śmietany, ale wówczas nie daje się cebuli.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:
opis

Najnowsze: