Masz konta? Zaloguj się

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

 

Kategoria:
Z fasoli, groszku...

Składniki:
porcja dla 6 osób
* 3 żółtka jaj
* 1 łyżka francuskiej musztardy
* 2 łyżeczki masła
* 1/4 szklanki śmietany
* 2 łyżeczki octu winnego
* 500 g zielonej fasolki szparagowej

Sposób przygotowania:
* Aby przyrządzić sos, należy utrzeć na parze żółtka z musztardą i masłem na gładką masę.
* Dodać śmietanę i mieszać 3 minuty, następnie dodać ocet. Wymieszać i odstawić. Sos należy ponownie podgrzać na parze, gdy fasolka będzie ugotowana.
* Fasolkę umyć i oczyścić z włókien. Gotować, aż będzie miękka, ale sprężysta i chrupiąca.
* Polać fasolkę sosem i podawać.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: