Masz konta? Zaloguj się

Rolki serowo-fasolowe

 

Kategoria:
Inne

Składniki:
* 12 dużych plastrów twardego, żółtego sera
* 1 opakowanie (ok. 30dag) kiełków z rzodkiewki
* 10 dag masła
* 1 puszka czerwonej fasoli
* 2 łyżki stołowe koncentratu pomidorowego
* sól
* pieprz
* ostra papryka w proszku

Sposób przygotowania:
Rolki serowe są bardzo łatwe do przygotowania. jeśli planujecie bufet-świetnie nadają sie na jedna z przekąsek. Moi goście bardzo je sobie chwalili, a rolki jako pierwsze zniknęły ze stołu. Z podanych proporcji wyjdzie nam 12 dość sporych rolek Plastry sera smarujemy pasta; na jednym końcu plastra układamy mały „pęczek” kiełków; po czym zwijamy ser w rolek i spinamy wykałaczka. Rolki okładamy na półmisku i trzymamy w lodowce aż do serwowania. Odsączona z zalewy fasole, masło i koncentrat pomidorowy miksujemy na jednolita masę. Doprawiamy sola, pieprzem i ostra papryka. Odstawiamy na około 15-20 min. do lodówki.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: