Makaron z fasolką i pomidorem
Kategoria:
Inne
Składniki:
-makaron, jakieś 150-200 gramów
-kostka rosołowa
-dorodny pomidor
-ząbek czosnku
-fasolka szparagowa, jedna garść (jakieś 150 gramów)
Porcja na 2 dorosłe osoby
Sposób przygotowania:
Gotujemy makaron. Odcedzamy go i wyławiamy gdzieś na jakiś talerz.
Teraz do garnka wrzucamy pokrojoną fasolkę. Wcześniej ją myjemy i obcinamy jej ogonki. W sumie to nie istotne jak ją pokroimy, ale najlepiej żeby było tak w sam raz do buzi, żeby się nie uciapać.
Pomidora tez myjemy i kroimy (też dowolnie). Wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą (tak żeby ledwo o przykryło), dorzucamy kostkę rosołową, zioła prowansalskie, pieprz i majeranek (i prawie bym zapomniał o czosnku). Gotujemy póki fasolka nie zmięknie (to może być nawet 40 minut). Pomidory powinny się rozgotować i zrobić pyszny sos. Trzeba pamiętać żeby to mieszać od czasu do czasu i rozdłubywać pomidory na mniejsze kawałki.
Jak się już ugotuje wrzucamy do tego makaron i mieszamy.
Teraz można już jeść.