Masz konta? Zaloguj się

Gulasz z fasoli

 

Kategoria:
Zdrowe i smaczne

Składniki:
1 kg fasoli,
- 2-3 cebule,
- 1 czubata łyżka tłuszczu,
- kilka ząbków czosnku,
- 2-3 pomidory,
- 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki,
- 1/2 kg wiejskiej kiełbasy,
- sól.

Sposób przygotowania:
Fasolę myjemy, przebieramy i moczymy w wodzie przez przynajmniej 4-5 godzin. Cebulę kroimy na drobną kostkę. Do garnka wkładamy tłuszcz, roztapiamy go, dodajemy cebulę i czosnek, podsmażamy na złoty kolor. Wsypujemy czerwoną paprykę, dokładnie mieszamy, lekko podgrzewamy i dolewamy pół litra wody. Fasolę odcedzamy, dodajemy do cebuli z papryką razem z pokrojonymi pomidorami. Dolewamy tyle wody, żeby przykryła fasolę. gotujemy do miękkości na dość wolnym ogniu. W trakcie gotowania często mieszamy, dosalamy do smaku i uzupełniamy wyparowaną wodę. Z kiełbasy ściągamy skórkę i kroimy w plasterki. Kiełbasę dodajemy, gdy fasola jest już prawie miękka.


SMACZNEGO ;D

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: