Masz konta? Zaloguj się

Smażone ziemniaki z fasolką szparagową

 

Kategoria:
Z ryżu/cerealii

Składniki:
250 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
sól
1 czerwona papryka
1 pęczek szczypiorku
800 g ziemniaków
8 łyżek oleju
2 łyżeczki marynowanego grubo pokrojonego zielonego pieprzu

Sposób przygotowania:
Fasolkę rozmrozić i pokroić na kawałki. Gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut, odcedzić, przelać zimną wodą i dokładnie osączyć. Paprykę oczyścić, umyć i osuszyć, pokroić w cienkie paseczki. Szczypiorek też oczyścić, umyć i osuszyć, kilka gałązek odłożyć, resztę posiekać. Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych okach, smażyć porcjami na oleju na złocistobrązowo. Na patelnię przełożyć wszystkie usmażone ziemniaki, dodać fasolkę i paprykę, smażyć ok. 3 minut, doprawić solą. Danie posypać zielonym pieprzem i szczypiorkiem.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: