Kuskus z fasolą
Kategoria:
Inne
Składniki:
szklanka kaszy kuskus
pół puszki czerwonej fasoli
pół strąka czerwonej papryki
mała cebula
pół puszki kukurydzy
koperek
sól
pieprz
pół cytryny
2 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
Fasolkę przelać na sitko, przepłukać zimną wodą i dokładnie odsączyć. Kaszę kuskus zalać szklanką wrzącej, osolonej wody. Odatawić aby kasza napęczniała. Gdy wystygnie przemieszać ją widelcem. Paprykę umyć, oddzielić nasiona i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy. Posiekać koperek. Kuskus wymieszać z fasolą, papryką, cebulą, kukurydzą i koperkiem. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzeć. Pokropić sałatkę oliwą i wymieszać.