Masz konta? Zaloguj się

Sałatka jarzynowa z fasolą

 

Kategoria:
Sałatki

Składniki:
50 dkg żółtej fasolki szparagowej
3 średnie cebule
25 dkg wędzonego boczku
25 dkg ziemniaków
2 kwaśne jabłka
1 łyżeczka suszonego cząbru
1 łyżka octu winnego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz

Sposób przygotowania:
Pokrojony boczek w kostkę zalewamy 1,5l wody. Dodajemy cebule pokrojoną w paski oraz cząber.
Gotujemy ok. 40 min. Pod przykryciem.
Następnie wrzucamy pokrojoną fasolkę szparagową i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki.
Gotujemy ok. 25 min do momentu aż warzywa będą miękkie.
Na sam koniec gotowania wrzucamy pokrojone w kostkę jabłka.
Doprawiamy solą oraz pieprzem i posypujemy posiekana natką pietruszki.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: