Masz konta? Zaloguj się

Pasta z fasoli

 

Kategoria:
Dodatki

Składniki:
15 dag drobnej fasoli, 2 nieduże cebule, 3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy, łyżka kiełków fasoli mungo, po pół łyżeczki kminku,
czarnej gorczycy iz cytryny, sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Fasolę zalać wrzątkiem i moczyć 3 godz., po czym osączyć i ugotować w świeżej wodzie, wyłożyć na sitko. Cebulę pokroić na plastry. Na rozgrzanej patelni uprażyć ziarenka przypraw. Gdy zaczną pękać, wlać olej i zeszklić na nim cebulę. Kiełki fasoli polać na sitku wrzątkiem, osuszyć, posiekać, połączyć z pozostałymi składnikami, przyprawić i zmiksować. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać do pieczywa. kolendry, odrobina sproszkowanego imbiru i ostrej papryki, 2 łyżki świeżego soku!pyszne!

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: