Masz konta? Zaloguj się

FASOLA Z BOCZKIEM:)

 

Kategoria:
Z fasoli, groszku...

Składniki:
1.5 szklanki suchej fasoli, 20 dkg wędzonego boczku, cebula, szklanka śmietany, 4 łyżki tartego żółtego sera, sól, pieprz, łyżka masła, łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:
Fasolę moczymy przez noc w przegotowanej wodzie; w tej samej wodzie gotujemy fasolę do miękkości. Cebulę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Do wysmarowanego masłem naczynia wkładamy fasolę i boczek z cebulą, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Całość zalewamy śmietaną i posypujemy tartym serem i wiórkami masła. Zapiekamy ok. 20min; przed podaniem posypujemy natką. Smacznego:)

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: