Masz konta? Zaloguj się

Fasola z baraniną

 

Kategoria:
Z mięsa

Składniki:
40 dag fasoli, 40 dag chudej baraniny, 2 cebule, 2 goździki, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka masła, 1 szklanka bulionu, listek laurowy, sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować do miękkości w tej samej wodzie, a gdy jest miękka, osolić. Baraninę oczyścić, umyć, pokrajać w kawałki, obrumienić na oliwie z dodatkiem masła, dodać pokrajaną cebulę, skropić bulionem i udusić pod przykryciem. Do na wpół uduszonego mięsa dodać pokrajaną marchewkę, posiekany czosnek, goździki, listek laurowy wlać pozostały bulion. udusić do miękkości, wymieszać z fasolą. Gotową potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z dodatkiem sałatki z buraków.
Porcja na około 2 osoby.
SMACZNEGO!!

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: