Masz konta? Zaloguj się

Przepisy - Gotujemy z fasolkami

Naszedł Cię głód przy braniu aktywnego udziału w naszym serwisie? Jeżeli tak to mamy dla Ciebie przepisy kulinarne na przepyszne dania. Oczywiście ich podstawą jest najlepsze warzywo na świecie czyli fasole :). Masz może jakiś własny przepis z fasolami? Wyślij go nam przez ten formularz. Jeżeli będzie orygynalny, otrzymasz nagrodę w postaci 10 fasoli.
 

Z mięsa

 

  • Baranina z białą fasolą 3 szklanki białej fasoli 1/4 kg baraniny pokrajane) w kostkź 2 cebule obrane i posiekane 3 łyżki masła 2 szklanki soku pomidorowego lub 2 łyżki pasty pomidorowej z 2 szklankami wody
     
  • Fasola z baraniną 40 dag fasoli, 40 dag chudej baraniny, 2 cebule, 2 goździki, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka masła, 1 szklanka bulionu, listek laurowy, sól i pieprz
     
  • Fasola z baraniną i pomidorami 40 dkg fasoli białej przegotowana zimna woda 50dkg baraniny sól czosnek 1 cebula 5dkg tłuszczu 3 dkg mąki 40 dkg świeżych pomidorów lub 4 dkg powidełek pomidorowych
     
  • Fasola z Boczkiem Składniki: 80 dag zielonej fasolki 40 dag boczku (chudego) 3 gruszki 1i1/2 cebuli 3 szklanki wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej cząber sól pieprz Na około 2-3 porcje ( zależy kto ile je)
     
  • fasola z miesem po cygansku 1k g, miesa wieprzowego /lopatka/. 0,5 kg fasoli-grubej,przecier pom..smalec .cebula.,1 marchewka,1pietruszka,1kostka bulionu,sol,pieprz,chili,papryka mielona slotka,curry,przyprawa w plynie /maggi,1 duzy ziemniak ,pol lyzeczki natki pietruszki
     
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku 400g białej fasoli 250g łopatki wieprzowej 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 200ml przecieru pomidorowego 6 plasterków salcesonu hiszpańskiego 50ml oliwy z oliwek sól i pieprz
     
  • Flaki cielęce z fasolą - 1 kg flaków cielęcych - 1,5 l wywaru z kości - mała marchewka - 2 pietruszki - kawałek (15 dag) selera - 10 dag fasoli perłowej - 2 cebule - 10 dag boczku - 2 łyżki mąki - 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego - natka, sól, pieprz, czosnek, majeranek
     
  • Nadziewane rurki z makaronu z mięsem i fasolką grube rurki makaronu 8 SZT mięso mielone pół kolo jajko sól pieprz bułka czerstwa (NAMOCZYĆ) cebula 1 szt fasolka czerwona z puszki ser zołty 25 dkg śmietana 1 szkl porcja dla 4 osób
     
  • Rolada z baraniny z fasolą 1 kg baranich żeberek 15 dag boczku 1 łyżka smalcu pieprz i sól do smaku Fasola. 1 szklanka suchej fasoli (namoczyć na noc) 3 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżka mąki 3 dag masła sól 5 porcji
     
  • Schab zawijany z serem 2 porcje Składniki: - 2 kotlety schabowe, - 15 dkg żółtego sera, - 2 cebulki, - natka pietruszki, - sól, - pieprz, - papryka, - czosnek granulowany i inne zależnie od własnych upodobań, - panierka, np. mąka, jajko, bułka tarta.
     
  • Wołowina z fasolą po meksykańsku 40 dkg młodej wołowiny, 3 plasterki boczku wędzonego, puszka czerwonej fasoli (40 dkg), puszka pomidorów w zalewie (40 dkg), cebula (10 dkg), 2 duże ząbki czosnku, zielona papryka (25 dkg), łyżka oliwy, łyżeczka cukru, przyprawa chili, sól, pieprz.
     
  • Zawijany schab z fasolkami Schab fasolke jasia surowy cienko krojony boczek
     
  • Żeberka z fasolą (2-4 porcje) - 80 dag żeberek - pół szklanki fasoli perłowej - 2 cebule - 2-3 łyżki keczupu - pół łyżki smalcu - liść laurowy - majeranek łyżka przyprawy warzywnej - sól - pieprz
     
  • Zupa fasolowa na mięsie z zacierką 15 dkg białej fasoli sól 40 dkg mięsa z kośćmi (ogony, łeb pręga), zielenina 30 dkg warzyw mieszanych 6 dkg słoniny 1 cebula Zacierka 20 dkg mąki 2 jaja 2 łyżki wody 4 porcje
     
  • zupa z fasoleczunki podane nizej