Masz konta? Zaloguj się

Baranina z białą fasolą

 

Kategoria:
Z mięsa

Składniki:
3 szklanki białej fasoli
1/4 kg baraniny pokrajane) w kostkź
2 cebule obrane i posiekane
3 łyżki masła
2 szklanki soku pomidorowego lub 2 łyżki
pasty pomidorowej z 2 szklankami wody

Sposób przygotowania:
Opłukaną fasolę namoczyć na kilka godzin (np. na noc).
Fasolę gotować w tej samej wodzie, około godziny, aż będzie na wpół miękka.
Mięso z cebulę i czosnkiem smażyć na rozgrzanym maśle aż się zrumieni:
Fasolę osączyć, dodać do mięsa, posypać solą i pieprzem, dodać ziele angielskie, wymieszać, wlać sok pomidorowy albo pastę rozprowadzoną wodą, gotować na dużym ogniu przez 15 miń.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: