Masz konta? Zaloguj się

Fasola z baraniną i pomidorami

 

Kategoria:
Z mięsa

Składniki:
40 dkg fasoli białej
przegotowana zimna woda
50dkg baraniny
sól
czosnek
1 cebula
5dkg tłuszczu
3 dkg mąki
40 dkg świeżych pomidorów lub 4 dkg powidełek pomidorowych

Sposób przygotowania:
Fasolę przebrać, opłukać, namoczyć na noc, w przegotowanej wodzie. Nastepnego dnia baranine opłukać, pokrajać drobno, włozyc do fasoli, nie odlewajac wody, w której się moczyła i powoli ugotować.Gdy fasola jest miękka, wykończyć potrawę:
zarumienić na jasny kolor cebulę ze smalcem, wymieszać z mąka, podsmażyć, rozprowadzić z wywarem z fasoli na gładka masę, wlać do potrawy i mieszając razem zagotować. Dodać soli i czosnku do smaku. Dodać pomidory, jeżeli potrzeba, dokwasić octem nie gotując już. Podawać z chlebem lub ziemniakami.
Fasola z baraniną i pomidorami jest potrawą barwną i smaczną.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: