Masz konta? Zaloguj się

Schab zawijany z serem

 

Kategoria:
Z mięsa

Składniki:
2 porcje
Składniki:
- 2 kotlety schabowe,
- 15 dkg żółtego sera,
- 2 cebulki,
- natka pietruszki,
- sól,
- pieprz,
- papryka,
- czosnek granulowany i inne zależnie od własnych upodobań,
- panierka, np. mąka, jajko, bułka tarta.

Sposób przygotowania:
Jak przyrządzić?
Mięso rozbijamy na cieniutkie kotleciki i przyprawiamy ulubionymi przyprawami.


Cebulę kroimy w kosteczkę i lello podsmażamy na oliwie.

Ser trzemy na tarce, a natkę (5-6 gałązek) drobno siekamy. Następnie łączymy ser, natkę i lekka ciepłą cebulę. Tak przygotowany farsz zawijamy w mięso, uzyskując roladki, które następnie panierujemy w tradycyjny sposób (mąka, jajko, bułka tarta). Mięso smażymy na wolnym ogniu do uzyskania ładnego, złotego koloru.

Potrzebne przybory:
Tłuczek do mięsa, desa, patelnia.

Jak podawać?
Ja najczęściej z ziemniaczkami, któte uwielbiam (nic dziwnego, pochodzę z Poznania) i z sórówką np porową.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: