Masz konta? Zaloguj się

Nadziewane rurki z makaronu z mięsem i fasolką

 

Kategoria:
Z mięsa

Składniki:
grube rurki makaronu 8 SZT
mięso mielone pół kolo
jajko
sól
pieprz
bułka czerstwa (NAMOCZYĆ)
cebula 1 szt
fasolka czerwona z puszki
ser zołty 25 dkg
śmietana 1 szkl
porcja dla 4 osób

Sposób przygotowania:
mięso mielone doprawiamy jajkiem , bułką i dodajemy startą cebulkę.wszystko przesmażamy 5 min na patelni ,dodajemy fasolkę z puszki i nadziewamy podgotowane rurki makaronu ( gotować tylko 5 min).Następnie układamy nadziane rurki w żaroodpornym naczyniu,zalewamy śmietaną i posypujemy startm żółtym zerem .Pieczemy w piekarniku ok 30 min w temp 180 C.
SMACZNEGO

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: