Masz konta? Zaloguj się

fasola z miesem po cygansku

 

Kategoria:
Z mięsa

Składniki:
1k g, miesa wieprzowego /lopatka/.
0,5 kg fasoli-grubej,przecier pom..smalec .cebula.,1 marchewka,1pietruszka,1kostka bulionu,sol,pieprz,chili,papryka mielona slotka,curry,przyprawa w plynie /maggi,1 duzy ziemniak ,pol lyzeczki natki pietruszki

Sposób przygotowania:
mieso kroimy w kostke ok.2cm..dusimy na malym ogniu ok.20.min / z dodatkiem duzej lyzki tluszczu/,dodajemy pokrojona marchewke i pietruszke w kostke -drobna ,
cebule pokrojona w kostke,
fasole /po namoczenie /dzien wczesniej/,
dadajemy wraz z woda w ktorej sie moczyla/,ok.1 litr,wlewamy do miesa , dodajemy . przecieru pomidor. ok.150gr.,dodajemy 1pokrojonego ziemniaka w kostke,,1kostke bulionu,uzupelniamy wode ok.1litr. gotujemy ok.1godz. na malym ogniu,dodajemy po pol lyzeczki;chili.papryki,szczypte soli,szczyptepieprzu,pol lyzeczkicurry,odrobina maggi w plynie na koniec posypujemy natka.-SMACZNEGO

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: