Masz konta? Zaloguj się

Zupa grochowa przecierana

 

Kategoria:
Zupy

Składniki:
1,5 l wywaru z kości i warzyw, 20 dag grochu, 25 dag ziemniaków, 10 dag cebuli, tłuszcz, 2 dag mąki, sól, pieprz, majeranek i przyprawa do zup do smaku - starczy na ok. 8 porcji

Sposób przygotowania:
Groch przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny, potem znów gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do grochu pod koniec gotowania. Ziemniaki i groch przetrzeć. Cebule obrać, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z zupą i przyprawami, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Podawać z grzankami.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: