Masz konta? Zaloguj się

Fasolka po bretońsku

 

Kategoria:
Zupy

Składniki:
paczka fasoli "jaś"
3 duże cebule
3 laski kiełbasy (np. zwyczajnej)
ketchup
kostka rosołowa
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
papryka ostra
majeranek
1 łyżka mąki
1/4 szklanki wody

Sposób przygotowania:
Fasolę zalać wodą i zostawić na noc. Zagotować (w tej samej wodzie, w której się moczyła) z kostką rosołową. Gdy fasola będzie już na w półmiękka zacząć smażyć cebulę, pokrojoną w plastry i kiełbasę, pokrojoną w kostkę. Do miękkiej fasoli dodać usmażoną (na złoty kolor) cebulę z kiełbasą. Ciągle trzymając garnek na małym ogniu, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy oraz ketchup do smaku. Całość zagęścić wodą roztrzepaną z mąką. Podawać z pieczywem.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: