Masz konta? Zaloguj się

Fasola Jaś z rydzami

 

Kategoria:
Z warzyw

Składniki:
35 dag fasoli Jaś,
15 dag cebuli (szalotka),
35 dag rydzów,
10 dag tłuszczu,
pół szklanki przecieru pomidorowego,
łyżka mąki,
papryka,
sól,
cukier,
majeranek,
pieprz

Sposób przygotowania:
Fasolę ugotować da miękkości (pozostawić część wywaru). Cebule obrać i usmażyć na tłuszczu na wolnym ogniu. Gdy będą miękkie, zmieszać z fasolą. Rydze oczyścić, opłukać, drobno pokrajać i usmażyć na tłuszczu; dodać do fasoli. Przecier pomidorowy chwilę poddusić i zmieszać z całością. Potrawę podprawić mąką, przyprawić do smaku i chwilę poddusić pad przykryciem. Podawać z ziemniakami.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: