Masz konta? Zaloguj się

Zupa krem z fasolki szparagowej

 

Kategoria:
Zupy

Składniki:
2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej cebula ząbek czosnku biała część pora 1,5 esencjonalnego rosołu(może być z koncentratu)łyżka masła gałązka suchego cząbru płaska łyżeczka przyprawy typu "jarzynka"

Sposób przygotowania:
szklanka śmietany kremówki 3 łyżki posiekaną cebule,białą część pora i czosnek zasmażymy na maśle,często mieszając. gdy się zeszklą.zalewamy 2 szklankami rosołu dodajemy fasolkę,cząber i gotujemy do miękkości (ok 10 min) odrzucamy cząber fasolkę przecieramy przez perlonowe sito (uwaga fasolka nie lubi miksowania)łączymy z pozostałym rosołem dodajemy rozprowadzoną w zimnym mleku mąkę zagotowujemy i przyprawiamy do smaku po zdjęciu z ognia łączymy zupę z lekko spienioną śmietaną podajemy gorącą z dodatkiem maleńkich grzanek z pszennego chleba oprószoną najdrobniej posiekaną natką pietruszki. życzę smacznego

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: