Masz konta? Zaloguj się

Fasolka po bretońsku

 

Kategoria:
Zupy

Składniki:
Duża fasola
Boczek ok. 20% ilości fasoli
Kiełbasa
Cebula
Marchewka
Bulion
Przecier pomidorowy
Trochę mąki do zagęszczenie
Papryka słodka
Odrobina chili
Pieprz, sól

Sposób przygotowania:
Fasolę moczymy przez noc. Następnego dnia smażymy boczek i kiełbaskę, a kiedy tłuszcz się trochę wytopi dodajemy posiekaną cebulę. W garnku gotujemy fasolę w bulionie, dodając przysmażoną kiełbaskę, boczek i cebulkę. Po ok. 15 min. wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę, po kilku minutach zageszczamy przecierem pomidorowym. Pod koniec zagęszczamy mąką i przyprawiamy.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: