Masz konta? Zaloguj się

Klopsiki z fasolki

 

Kategoria:
Przekąski

Składniki:
2 ogórki wężowe,
40 dkg pomidorów,
pęczek natki,
żółtko,
3 łyżki oliwy,
1 łyżka octu,
sól,
pieprz,
1 pęczek mięty,
50 dkg jogurtu,
2 puszki białej fasolki,
cebula,
ząbek czosnku,
2 łyżki bułki tartej,
1 kg tłuszczu do smażenia.

Sposób przygotowania:
Ogórki i pomidory pokroić w kostkę. Natkę opłukać, część odłożyć. Resztę posiekać, a następnie razem z pomidorami i ogórkami wymieszać z oliwą i octem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Jogurt wymieszać z posiekaną miętą. Przyprawić. Czosnek i cebulę pokroić w kosteczkę. Fasolkę osączyć z zalewy. Posiekać resztę natki. Czosnek, cebulę, fasolkę i natkę zmiksować na gładką masę. Dodać żółtko i tartą bułkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować małe klopsiki. Porcjami smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Osączyć na papierze kuchennym. Podawać z sałatką i sosem jogurtowo - miętowym.

LINKI SPONSOROWANE:


Z fotogalerii:

Najnowsze: