Przepisy - Gotujemy z fasolkami
Naszedł Cię głód przy braniu aktywnego udziału w naszym serwisie? Jeżeli tak to mamy dla Ciebie przepisy kulinarne na przepyszne dania. Oczywiście ich podstawą jest najlepsze warzywo na świecie czyli fasole :). Masz może jakiś własny przepis z fasolami? Wyślij go nam przez ten formularz. Jeżeli będzie orygynalny, otrzymasz nagrodę w postaci 10 fasoli.
Przekąski
- Brokuły w sosie serowo-koperkowym 1 brokuł
3 ziemniaki
1 biała fasolka konserwowa
4 jajka
1 pęczek koperku
1 dresing serowy
- Ciastka Owsiane Składniki:
0,5 kostki margaryny
ok 2 szklanek cukru
4 łyżki ciemnego kakao
6 łyżek mleka
1 kg płatków owsianych
ewentualnie do smaku troszkę rodzynek, jakiś olejek zapachowy
(proponowałbym pomarańczowy).
- Fasola kolorowa w oliwie 1 szklanka kolorowej fasoli
1 mała posiekana cebula
1 średni pomidor, sparzony, obrany i posiekany
1 mała marchewka pokrajana w cienkie plasterki
4 łyżki oliwy lub 4 oleju jadalnego
1/2 łyżeczki soli
przyprawa chili lub ostra papryka do smaku
- Fasola szparagowa z boczkiem Na 4 porcje:
fasolka szparagowa - 70 dag
czosnek - 1 ząbek
boczek wędzony (chudy) - 20 dag
liść laurowy
sól
pieprz
- Fasola z czosnkiem i pietruszką 1 puszka konserwowej fasoli
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 średnia cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sól i pieprz do smaku
- Fasolka szparagowa w cieście 5 porcji Składniki:
1 kg ugotowanej fasolki szparagowej
olej
Ciasto:
30 dag mąk
150 ml wody mineralnej
200 ml mleka
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki octu
sól
- Fasolka w śmietanie i ziołach 800 g żółtej fasolki szparagowej
4 szalotki
200 ml. gęstej śmietany
2 żółtka
2 łyżki masła
pęczek natki pietruszki
pęczek szczypiorku
kilka listków rozmarynu
sok z połówki cytryny
gałka muszkatołowa, sól, pieprz
- Fasolka wigilijna 1. 25 dag. fasoli Jaś,
2. 3 cebule,
3. 4 łyżki dobrego oleju,
4. 1 łyzka koncentratu pomidorowego,
5. 1 łyżka majeranku
6. Przyprawy: sól, pieprz, jarznka.
7. 1 łyżka mąki.
- Klopsiki z fasolki 2 ogórki wężowe,
40 dkg pomidorów,
pęczek natki,
żółtko,
3 łyżki oliwy,
1 łyżka octu,
sól,
pieprz,
1 pęczek mięty,
50 dkg jogurtu,
2 puszki białej fasolki,
cebula,
ząbek czosnku,
2 łyżki bułki tartej,
1 kg tłuszczu do smażenia.
- POLSKIE KASZTANY 50 dag dużej białej fasoli (jaś) 75-80 dag cukru aromat migdałowy lub waniliowy gorzkie kakao lub starta czekolada do obtoczenia
- Zawijasy fasolkowe Składniki na jedną porcję:
-4 plasterki boczku
-4 plasterki sera żółtego
-8 fasolek
-majonez lub kethup
- Zielona fasolka z szynką 80 dkg fasolki zielonej - ugotować, osączyć
5 jajek
15 dkg szynki - pokroić w paski
8 dkg boczku wędzonego - pokroić w plasterki
200 g kwaśnej śmietany
sól, pieprz
LINKI SPONSOROWANE: |
Z fotogalerii: |
Najnowsze:
- Zupa meksykańska
- Sałatka jarzynowa z czerwona fasolą
- Wegetariańskie Kotlety Fasolowe
- Szybkie danie z fasolą
- Fasola z Boczkiem
- Fasolka odchudzająca mamusi
- Zupa meksykańska
- Placki serowe
- Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą-Pychotka
- Wodzionka
- Fasola po persku
- Sałatka z Fasolki Szparagowej i Pomidorów
- Śledzie z fasolką
- Fasolka szparagowa z Pomidorkami koktajlowymi
- Fasolka adzuki z dynią