Wegetariańskie Kotlety Fasolowe
Kategoria:
Z fasoli, groszku...
Składniki:
składniki
* 2 puszki fasoli białej
* 1 duża cebula
* 2 jajka
* ok. 10 łyżek bułki tartej lub granulatu sojowego
* olej
* sól, pieprz
* 1 łyżka posiekanego koperku
Produkty na 2 porcje
Sposób przygotowania:
1. Odsączoną fasolę zmiel w maszynce lub mikserze na jednolitą masę.
2. Cebulę drobno poszatkuj i usmaż na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Po przestygnięciu dodaj ją do fasoli.
3. Połącz z jajkiem, połową tartej bułki lub granulatu i koperkiem. Dodaj sól i pieprz. Starannie wymieszaj wszystkie składniki.
4. Formuj niewielkie, owalne kotlety (wys. 1 cm). Obtocz je w tartej bułce lub granulacie.
5. Smaż na rozgrzanym oleju rumieniąc z obu stron.
6. Podawać z sosem (grzybowym, pieczarkowym, ostrym pomidorowym... wg gustu).
LINKI SPONSOROWANE: |
Z fotogalerii: |
Najnowsze:
- Zupa meksykańska
- Sałatka jarzynowa z czerwona fasolą
- Wegetariańskie Kotlety Fasolowe
- Szybkie danie z fasolą
- Fasola z Boczkiem
- Fasolka odchudzająca mamusi
- Zupa meksykańska
- Placki serowe
- Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą-Pychotka
- Wodzionka
- Fasola po persku
- Sałatka z Fasolki Szparagowej i Pomidorów
- Śledzie z fasolką
- Fasolka szparagowa z Pomidorkami koktajlowymi
- Fasolka adzuki z dynią